Har du precis skaffat en elbil så är det bara att gratulera. Du har tagit steget mot ett fossilfritt ägande och en renare värld. En del funderingar och frågor har säkert kommit upp, som vi vill hjälpa dig att svara på här.

Vart kan jag ladda min bil?

Bland de viktigaste grejerna att ha koll på när du har en elbil är helt enkelt vart du kan ladda den. Det finns laddstationer lite varstans, och de flesta bensinmackar har börjat installera laddstationer.

På publika laddstationer är dock elen ofta väldigt dyr, och du kan få vänta i långa köer innan en station blir ledig. Får du inte tag på en snabbladdare kan det även ta timmar innan bilen laddat klart.

Ladda bilen hemma

Det absolut bästa hade varit möjligheten att ladda bilen hemma. Då kan du i lugn och ro låta bilen stå och ladda under natten, så den är fulladdad när du behöver den igen.

Därför rekommenderar vi att installera en elbilsladdare i ditt hem, så du kan ladda bilen tryggt och säkert och slippa alla långa köer och dyra laddstationer. Det finns många olika lösningar för hemmaladdning, men du kan få tips och råd och hitta mer information online.