Det är full fart i motorsportvärlden, även om det under ett par helger varit uppehåll för Formel 1, som nu härnäst har USA:s GP att vänta. Men det stormar en hel del i Formel 1-världen, något vi tänkte prata mer om här nedan.Formel 1

Formel 1 skakat av konkurser

Formel 1-säsongen börjar lida mot sitt slut för samtliga inblandade. Men för några av förarna och stallen så verkar det kunna bli en oväntat tidig semester då ekonomiska problem hittills orsakat två konkurser. Oddsen för nästa lopp ger 1000 gånger pengarna tillbaka till den som gissar att Marcus Ericsson och Caterham kör hem segern i USA:s GP. Men den som hoppas på en mirakulös seger för svensken kan redan nu stoppa tillbaka pengarna i plånboken innan de kastat dem i sjön.Anledningen är att konkursen för Caterham gjort att det uppstått problem som måste lösas i rättssalen och det kommer inte att vara löst inom de närmsta två veckorna som det verkar. Så Ericsson missar som det ser ut i dagsläget två lopp i avslutningen av Formel 1-serien. Senaste nytt är att också stallet Marussia tvingas i konkurs trots att man under föregående helg såg ut att kunna rädda situationen.

Schumacher återhämtar sig

Det är tungt för nämnda Marussia, inte bara på den ekonomiska fronten. Deras försteförare Jules Bianchi vårdas fortfarande på sjukhus för livshotande skador efter en krasch i Japan. En som däremot har fått komma hem från sjukhuset är Michael Schumacher som förra vintern råkade ut för en svår skidolycka som gjorde att han fick livshotande skador.Efter en lång sjukhusvistelse så fick den flerfaldige tyske Formel 1-världsmästaren äntligen lämna sjukhuset och i en av de första intervjuerna som “Schumi”s läkare gett så berättar han att förhoppningsvis så är tysken fullt återställd. Låt oss hoppas att även Bianchis läkare kan ge liknande rapporter snart.