Alla bilar behöver service förr eller senare. För att din garanti ska gälla behöver du lämna in bilen på regelbunden service. Det brukar ske efter att du kört ungefär 2 500 mil. Glömmer du att lämna in bilen kommer garantin på bilen att upphöra.

Du kan givetvis göra en service själv om du är kunnig men det är rekommenderat att du lämnar in den till en certifierad verkstad, specifikt för ditt bilmärke. Det finns även verkstäder som utför service på alla slags olika märken, välj här för att komma till en sådan verkstad.

Äldre bilar kan du serva själv

Om du har en bil som kommit upp i åren kanske det inte känns riktigt värt att lämna in den till en verkstad. Det kostar oftast ganska mycket pengar och en lätt service kan du göra själv. Att byta oljefilter och olja samt att se till så att alla lampor fungerar är inga konstigheter.

Det finns bensinmackar som har billyft som du kan använda för att komma under bilen. Skulle det dock vara så att en varningslampa börjar lysa i bilen så ska du genast lämna in den. Fortsätter du att köra utan att fixa bilen när varningslampan lyser kan det få katastrofala följder för din bil.